onsdag 3 september 2008

Jag mötte Lassie. Eller nåt


Tillbringade förmiddagen på en förskola. Mötte Satan. I alla fall i light-variant. En liten lintott (använder man alls det uttrycket längre?!) på sex år som glatt berättade om sina favoritlekar. Fantasileken, där man kan vara vilken superhjälte som helst. Lintotten leker alltid att han är Darth Vader. Ibland leker de affär på sin idylliska lilla förskola. Då får superhjältarna inte vara med. Lintotten leker alltid att han är bankrånare. Andra gånger leker kidsen speedway. De rusar runt runt runt ( i vänstervarv, alltid i vänstervarv) på en bana och leker att de är speedwayförare. Lintotten leker alltid att han är Tony Rickardsson.

Han föräldrar måste vara mäkta stolta.
Med förebilder som en av filmhistoriens ondskefullaste astmatiker, okänd butiksrånare och en pensionerad speedwayförare kan han gå hur långt som helst. Tja, det skulle väl vara Rickarsson som räddar det då. Killen hade ju faktiskt vett att byta från moppe till porsche.

I övrigt gick det åt helvete för lokala späddvajj-laget. Synd och skam. Och som om inte det vore nog så drar bowlingsäsongen igång...

Tröst i höst är i alla fall Nina Hemmingsson

Inga kommentarer: