måndag 22 februari 2010

Tågåkning vs vinter

SJ ställer in varenda tågelände på sträckan Gbg-Stockholm. SJ ersätter inte ens inställda tåg med buss. SJ låter mig lösa in min oombokningsbara biljett. SJ låter mig göra det över telefon och säger "Ja, stanna i Kalmar istället för att åka till Katrineholm och bli sittande där över natten."
SJ-CHOCK.

Så, insnöad på den vita ön går jag långpromenad, läser deckare, klappar katter tills pälsen sprakar av elektricitet och sorterar gamla papper.
Förbannar mig själv lite för att jag aldrig knyter ihop tankarna. Till Öland har jag tex med mig ipod, men ingen sladd. Kamera, men ingen kortläsare.
Hade jag haft det hade jag gjort en visuell bjudning på världens godaste kroppkakor, på kattpensionärerna och på modellande barn med attityd.

Hittade den här gamla rackarn i en låda, San Pancraio, en tjusig helgonbild jag köpt på någon marknad i Madrid. Antagligen i början av spanienvistelsen, innan min spanska var något vidare. Jag trodde kanske att killen med glorian käckt på svaj, den förstående blicken och utsträckta handen var helgon specialiserat på tja, studier, kunskap, vishet i största allmänhet.
No no, San Pancraio är skyddshelgon över något så konkret som Bukspottkörteln. Himla fint.
St Bukspottkörtel

Hittade gamla blandbandslistor också. Det här måste vara från 2003 (handskrivet med röd tusch, märk med A och den originella titeln Soft Summertape! som måste tagit evigheter att komma på...) och jodå snart sju år senare är det fortfarande fantastiskt:

Moneybrother - Reconsider me
Don Lennon - Gay fun
Mando Diao - Sheepdog
Elvis Presley - In the ghetto
Billy Bragg - A new England
Florence Valentin - Haninge Punks
Detroit Cobras - Ya ya ya
Laakso - Long beach
Patti Smith - Gloria
Shout out louds - 100°
Elvis Costello - Watching the detectives
Tindersticks - Travelling light

Lilla Bakåtsträvaren framstår som ett högst passande indiannamn i dag.

2 kommentarer:

Pär sa...

Äsch först nu ser jag att du är i trakterna. Skulle föreslagit en fika om jag vetat det tidigare. Lycka till med hemresan!

Lisa sa...

Ja! Och jag skulle ha tänkt längre än till mammas och pappas soffa, men... så blev det knappt. Över bron två gånger på nästan fem dagar blev facit.
Attans, vi tar det när man vågar sig ut utan fara för liv och lem. Stor kram