onsdag 23 juni 2010

Är det 70 så är det...

Finn fem fel... Eller, ett par i alla fall...
Kan det vara de brasilianska flaggorna på HOCKEYhjälarma eller det stolta Brasil på HOCKEYtröjan? Kan det vara det faktum att jag befinner mig i en ishall i Vålberg en onsdagkväll i juni? Kan det vara brasilianska mål på Sverige?
Fel, fel fel...
Det är hjulen som stressar mig lite grann.

Annat som stressar är den stackars Årjängsbo som fick böter och indraget körkort när han gasade på för att inte sinka en ambulans på en 2+1 väg. Världen är galen och en eloge till VF som haft dagens nyhet!

4 kommentarer:

Anonym sa...

den som läst AB-artikeln upptäcker följande:
Citat:
”Borde hållit hastigheten”

När Aftonbladet pratar med Dan Johansson, tillförordnad chef på trafikpolisen i Värmland, säger han att Jonny Forsberg inte skulle trampat på gasen.

– Överskrider man hastighetsgränsen så gör man sig skyldig till ett brott. Han skulle ha hållit 70 till närmsta korsning, avfart eller busshållsplats, säger Dan Johansson till Aftonbladet.

Han påpekar också att Jonny Forsberg hade flera chanser att stanna.

– Vi mätte hastigheten i 1 200 meter. Det fanns fyra mindre avfarter i vägen på den sträckan.


Så var det med det. Jonny är en jävla egoist och idiot som ville ta chansen att gasa på lite.

Fakta är att han bidrog till att riskera patientens liv. Om han svängt undan så fort han fått möjlighet så hade ambulansen säkerligen kunnat köra vidare med en högre fart, ambulansföraren har förmodligen mkt bättre utbildning i att köra fordon fort under larm på olika vägsträckor.

Att han godtog och erkände på plats var förmodligen för att han visste att han inte har ngn chans i rätten.

De där intyget han fått intygar säkert bara att utryckningen ifråga var en prio 1 utryckning. Det står garanterat inget om att han gjorde rätt i sitt agerande.

Varför kan inte folk tänka själva? varför godtar de direkt bara aftonbladets vinklade version.... Idioter allihopa.

Lisa sa...

Att väja hade naturligtvis varit det absolut vettigaste. Rationellt tänkande är en egenskap guld värd. I vissa stressituationer är det kanske inte självklart att det kickar in.

Jag har inte läst Aftonbladets artikel, jag har inte pratat med Johnny. Jag vet inte om han fick panik eller om han är en "idiot som tog chansen att gasa lite."

Tur att det finns folk som du som sitter på sanningen...

Anonym sa...

Får man panik i en sådan situation så ska man inte ha körkort.

Lisa sa...

Det är det här som gör det till en så bra nyhet.
Folk tycker till, reagerar och funderar.