tisdag 1 mars 2011

Purple rain - hade nästan varit att föredra

I går var det tjejkväll på travet. Det är väl fint. Det är en afton som vänder sig till kvinnor, ett sätt att försöka få till någon slags könsbalans i den här svårt mansdominerande genren.
Bra så.
Men, kanske hade det känts mer värdigt om inte hade varit för det subtila sätt arrangören visar sin uppskattning för den kvinnliga publiken. Hela restaurangen badar i Rosa ljus. Champagneglas med Rosa blask på var ledig bords- (och ibland golv-) yta. När man druckit för mycket Rosa blask kan man torka bort läppstift med de Rosa servetterna som pryder borden. Björn Starrin delar ut Rosa pilatesbollar eller annat Rosa krafs. Programbladet har dagen till ära tryckts i - oh yes -Rosa.
Det enda som egentligen saknades var ett förtydligande om att det INTE var My Little Pony-pållar som skulle jogga runt banan.
Subtilt var ordet sa Bill. Schnubtilt vare' sa Bull.

När vi kommer tillbaka till redaktionen tuggar jag för mycket fradga för att ens kunna uttrycka det redigerar-Peter säger med ett enda ord; Trams.

Jag måste vara neutrum. Det är den enda rimlliga förklaringen...
Det, och att jag lever i tron att kvinnorna hade uppskattat aftonen precis lika mycket utan allt rosa fluff. Hur märkligt det än kan låta.

Inga kommentarer: