torsdag 18 november 2010

Så snabbt det går...

Att en vecka kan rinna i väg så snabbt. Skrämmande. Men, till vår heder får ändå sägas att vi tagit vara på tiden. I går hann vi till exempel med att packa in oss i stora bussen, åka till hippiestad och ha roliga timmen/bete oss mindre kristet i en katolsk kyrka innan vi åkte vidare för att titta på saker från hög höjd. Familjesemester enligt formulär 1A med Olaisons/Carlssons.
Väl tillbaka i Hobart har jag lärt mig viktiga saker om Australien. Som att det är helt okej att ta med eget dricka till restaurangen, gärna inburet i den obligatoriska bruna alkispåsen, eller att det är mer än självklart att ha en bankomat inne på krogen - den ultimata placeringen är faktiskt just bredvid bardisken. Fint det. Att lära sig nya saker är alltid trevligt. Det får en att växa som människa.

Och så, innan vi lämnar den hjärtformade ön known as hell on earth (i alla fall om man råkade vara straffånge på 1800-talet), måste vårt fantastiska boende få en eloge. Mayfair plaza hotel. Komplett med små broar, vattenfall och bänkar inomhus. Tanken från början var nog flatchig galleria. Sen blev det inte så. Istället blev det hotellrum med jättestora skyltfönster och inga ytterligare fönster. Det hade kunnat klassas som mer spännande än tjusigt om det inte vore för den urtrevliga personalen och bottleshopen i garaget.
Så, Sydney nästa.

Inga kommentarer: