tisdag 18 maj 2010

Tjus

En heldag i Värmlands Museums klädsamlingar. Sämre kan man allt ha det på jobbet. Jobbet som inte alls tar slut i maj utan fortsätter en sväng i höst också! Fy så fint.


I dag förundras/förfäras kulturnyheter i skriven, talad och filmad form över att Re:public låtit konstnärerna som tackade nej till att skriva kärleksdikter till Sessan och Daniel skriva anti-rojalistiska små stycken i tidningens senaste nummer.
Käckt.
Och, utöver det gör Re:public-redaktionen strålande grävreportage om företag i den moraliska gråzonen.
Och.
De låter företagen själva finansiera det. Genom att köpa aktier i företagen de vill granska. Genialt. Stor vinst ger stora resurser för undersökande journalistik. Hittills finfina storys om Saab och Shell. Re:public, vansinnigt bra.

3 kommentarer:

Systerkitty sa...

Grattis till jobbfortsättningen! Det är konstigt att svensk media inte förmår sig att ens yppa en kritisk pust mot det stundande bröllopet. Känns som om varje redaktion har huvudet halvvägs uppstucket i kungafamiljens bakända. Skönt att det finns en liten motvikt.

Marie Larsson sa...

Grattis till förlängningen! Härligt Lisa!

Lisa sa...

Tusen tack allra finaste damerna! Det känns hur bra som helst att vara kvar bland alla kulturtanter, klänningar och småstenar...
Me like!