onsdag 12 januari 2011

Studiebesök i Andras Verklighet

En av de stora fördelarna med ett aningen oregelbundet schema är att allt blir lite mer som på studenttiden, lite mer obestämt - eller säg spontant. Som att åka till Örebro en tisdag och äntligen hälsa på Jenny. Vara på studiebesök hos hennes ursköna elever i svenska 2 (eller vad det nu heter efter att skolverket planerat om - igen).
Där sitter man, garvandes åt grammatikövningar och smått överväldigad över att Jenny med fast hand styr lektionen, delar ut uppgifter och är Fröken - en tuff en.
Men, emellanåt fastnar skrattet i halsgropen.
För, det måste vara rätt svårt att fundera över skillnaderna mellan substantiv och adjektiv och hur man egentligen använder ett adverb när det hänger ett utvisningshot över en.
När man när som helst kan bli upplockad av polisbil och nedsläppt i ett krigshärjat land. Ett land som man fruktar och inte längre har någon koppling till.
Den egna gymnasiepaniken med trista lektioner, kärlekskrångel och taskigt med tid för att hinna med två hästar och minst lika mycket fest som största issues gör att silverskeden skaver i käften. Rejält.
Så, jag lyssnar på Jennys kloka elever och konstaterar att det är himla bra här. Mitt i världens tryggtråkigaste land där CSN är ett självklart alternativ för alla kan läsa vidare om de vill och där folk är "mjuka" för att de aldrig behövt bli något annat. Det är faktiskt rätt flott.
Tänker inte ens avslöja för dem, eller för Jenny, att jag knappt vet hur ett adverb används.

4 kommentarer:

Lina sa...

Älskade du, spännande studiebesök. Kan tänka mig att du stjäl lite fokus med din megakamera också! Ha det bra där borta, vi hörs snart! Puss

Lisa sa...

Aldrig, jag smyger som fantomen.
Ha det underbart i London!

Pär sa...

Yay! Vardagshjälte Jenny.

Lisa sa...

Eller hur?! Hon är bra hon.